VABILO – RAZKRIŽJE, SOBOTA, 9. JUNIJ 2018

VABILO

 

PODELITEV PRIZNANJ NAŠA SLOVENIJA 2017

 

SOBOTA, 9. junij 2018, OB 11. URI, KULTURNI DOM RAZKRIŽJE

 

 

Spoštovane, spoštovani,

gibanje za ohranjanje in uveljavljanje slovenske kulturne in naravne dediščine / krajine Kultura – Natura Slovenija bo konec tedna  na Razkrižju že osmič zapored podelilo priznanja Naša Slovenija. Letošnji in ostali dosedanji prejemniki priznanj so objavljeni v novicah na www.kultura-natura.si.

Svečana podelitev bo v soboto, 9. junija 2018, ob 11. uri, v kulturnem domu na Razkrižju.

Priznanja bosta podelila dr. Herta Maurer-Lausegger, predsednica odbora za izbor prejemnikov, ter predsednik gibanja za ohranjanje in uveljavljanje slovenske kulturne in naravne dediščine / krajine Kultura – Natura Slovenija Slavko Mežek.

Gostitelja svečane podelitve priznanj in kasnejšega srečanja gibanja Kultura – Natura Slovenija sta Občina Razkrižje in njen župan g. Stanko Ivanušič.

Iskrena hvala! Več o  Razkrižju boste našli na www.razkrizje.si.

Priznanja Naša Slovenija so pozornost trajne umetniške vrednosti – to pot nam jih je naklonila akademska slikarka Dora Plestenjak (grafika Za vasjo).

V priložnostnem kulturnem programu nam bodo otroci iz vrtca in OŠ Janeza Kuharja predstavili »razkriški kot«, zaplesala bo folklorna skupina KUD Razkrižje, zaigrala tamburaška skupina Tamburice od Murice, predstavil pa se bo tudi mladi pianist Jernej Bedekovič.

Po svečanosti bo pred kulturnim domom na Razkrižju druženje ob pokušini krajevne kulinarične posebnosti – razkriških mlincev – in imenitnega vina vinske kraljice Martine XVIII, pridelanega v občinskem vinogradu. Po tem si bomo ogledali razkriško Ulico muzejev –  prazgodovinsko naselbino, zemljanko , čevljarski,  dimnikarski in zdenčarski  muzej ter žganjekuho  – marsikaj nam bodo ponudili tudi na praznični stojnici. Okoli 16.h se bomo okrepčali z bogračem na Golažijadi, ki bo prav ta dan na Razkrižju.

 

Na dogodek so poleg letošnjih laureatov iskreno vabljeni tudi vsi dosedanji prejemniki priznanj (gl. www, str. 4 in 5), vsi dosedanji nominiranci, pa tudi prijatelji in podporniki gibanja Kultura – Natura Slovenija, mediji in zainteresirana javnost.

 

Veseli in počaščeni bomo, če se nam boste pridružili na svečanosti ter na srečanju gibanja Kultura – Natura Slovenija, pa tudi na »popotovanju z razlogom« (posebni avtobus Radovljica – Razkrižje),

 

Slavko Mežek, predsednik