PRIZNANJA NAŠA SLOVENIJA 2019 – PREDSTAVITEV PREJEMNIKOV NA RSLO 1

Vse je kazalo, da podelitve priznanj Naša Slovenija 2019 nikakor ne bomo mogli izpeljati.

Korona nam ga “krona” že od razglasitve laureatov, to je od zgodnje pomladi naprej, ko je bilo kar naenkrat in čez noč v imenu ozdravljenja naroda vse prepovedano.  Potem smo si nekako opomogli in napovedali jubilejno svečanost za 27. junij. Gostitelj naj bi bil Bled z županom g. Janezom Fajfarjem na čelu, s podporo Zavoda za kulturo Bled z g. Matjažem Završnikom na čelu. Priznanja – pozornost trajne vrednosti – nam je obljubil priznani oblikovalec – umetnik Oskar Kogoj. Program naj bi obogatil simfonični orkester RTV Slovenija s Slovensko suito skladatelja Alda Kumarja, zagotovljen je bil (vsaj) radijski prenos. Res smo se veselili ponovnega srečanja pripadnikov in podpornikov našega gibanja za ohranjanje in uveljavljanje slovenske kulturne in naravne dediščine / krajine Kultura – Natura Slovenija. Žal se ni izšlo, gostitelj nas je v vsem znanih težavah zaprosil za prestavitev na jesen …, ko je korona po poletni počitniški noriji spet ušla z vajeti in “usekala” še huje kot pomladi, pa ne le pri nas, ampak kar počez in povsod.

Ampak, vedno se najde rešitev, če se jo le išče.

Z veseljem vam sporočam, da se je RTV Slovenija, natančneje prvi program Radia Slovenija, odločil predstaviti prejemnike priznanj Naša Slovenija 2019 v nizu zaporednih oddaj PRVI NA OBISKU, vsako SREDO ob 11.30. Kaj boljšega si skoraj nismo mogli zamisliti, zato se našemu osrednjemu nacionalnemu javnemu mediju  v imenu vseh, ki nam je mar, iskreno zahvaljujem za izkazano pozornost in potrditev pomembnosti naših desetletnih prizadevanj.

Prva radijska predstavitev bo V SREDO, 21. OKTOBRA 2020, ob 11.30. Na kratko bodo predstavili gibanje Kultura-Natura Slovenija, priznanje Naša Slovenija samo in prvega letošnjega prejemnika: to bo etnolog BLAŽ TELBAN in njegova ETNO GALERIJA SKRINA iz Ljubljane.

Vabljeni k poslušanju.

A kdaj bo “ta prava” podelitev? Ne skrbite, “… vremena Kranjcem bodo se zjasnila…”, ta nesrečni Covid bo odneslo v opomin in pozabo, in če hujšega ne bo, bomo preživeli  tudi tega “nebodigatreba”… Takrat si bomo dali duška, za nazaj in za naprej!

Dotlej pa vsem skupaj podarjam Kogojevo podkvico, za srečo in zdravje, seveda. SM