PODELITEV PRIZNANJ NAŠA SLOVENIJA, SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI, 4. 12. 2021, OB 14. URI, KOCBEKOVA DVORANA

Spoštovane, spoštovani,

Corona-virus je kar trikrat preprečil jubilejno, že deseto podelitev priznanj Naša Slovenija. Veliko dobre volje in opravljenega dela se je razblinilo v nič; na novo pripraviti tak dogodek ni kar tako, nenazadnje smo zaradi objektivnih okoliščin iskali tudi novega gostitelja.

V teh zadregah nam je bila v veliko uteho pomoč Radia Slovenija – prvi program, kjer so v oddajah Prvi na obisku in Sotočja v devetih prispevkih slovenski javnosti predstavili vse prejemnike priznanj. Podobno sta nam pomagala tudi slovenska programa pri RAI in ORF ter vsi nagovorjeni osrednji in lokalni mediji v Sloveniji in zamejstvu. Iskrena hvala.

Z velikim veseljem vam sporočamo, da bo podelitev priznanj v PRLEKIJI, kamor nas vabi gostiteljica, OBČINA SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI, in njen župan, gospod Anton Slana.

Odločili smo se, da bomo kljub negotovim razmeram ob ponovni erupciji epidemije svečani dogodek pripravili v SOBOTO, 4. DECEMBRA 2021, ob zaključku prešernegatedna slovenske kulture, v KOCBEKOVI DVORANI sredi SVETEGA JURIJA OB ŠČAVNICI.

Prejemniki priznanj Naša Slovenija za lansko leto (vrstni red je naključen):

1. ŠENKOVA DOMAČIJA, Jezersko 

2. LONČARSKA VAS FILOVCI, Gregor Bojnec

3. ŠOLA PRENOVE, Združenje zgodovinskih mest Slovenije 

4. SLOVENSKO KULTURNO SREDIŠČE KOROTAN, Dunaj

5. GALERIJA ŠIKORONJA, Rožek na Koroškem

6. MUZEJ NA PROSTEM / INTERPRETACIJSKI KULTURNI CENTER STARA GORA, TD Sv. Jurij ob Ščavnici

7. TURISTIČNA ZVEZA SLOVENIJE

8. ETNO GALERIJA SKRINA, Blaž Telban, Ljubljana

9. ADA TOMASETIG, Beneška Slovenija

10. ODDAJA SOTOČJA, RTV Slovenija.

Vsem prejemnikom priznanj ponovno čestitamo in se hkrati iskreno opravičujemo zaradi nehotenega prelaganja svečanega dogodka.

PROGRAM

Zbrali se bomo V SOBOTO, 4. 12. 2021, ob 10.30,pred upravnim in kulturnim središčem (nasproti cerkve). Od tam nas bodo domačini odpeljali na bližnjo STARO GORO ter nam predstavili obnovljene in oživljene kulturne zanimivosti, pa tudi značilne prleške dobrote.

OSREDNJI DOGODEK – SVEČANA PODELITEV PRIZNANJ NAŠA SLOVENIJA – BO OB 14. URI V KOCBEKOVI DVORANI V OBČINSKEM SREDIŠČU.

Kulturni program bo seveda po prleško obarvan. Pripravili ga bodo domači kulturniki in ustvarjalci ter nam izvirno predstavili pestro kulturno izročilo teh krajev in ljudi.

Nagrajenci bodo prejeli priznanje – pozornost trajne vrednosti, ki ga bo zanje ustvaril domači likovni umetnik Zdravko Patty (grafika Cimprača).

Na dogodku bomo upoštevali aktualne ukrepe NIJZ. Dvorana lahko ob sedanjih omejitvah sprejme do sto obiskovalcev. Če se bodo razmere še bolj zaostrile, bomo podelitev priznanj Naša Slovenija izpeljali isti dan, a virtualno.

Pričakujemo, da bodo prejemniki priznanj prišli na podelitev v spremstvu do štirih oseb. Pridružili se jim bodo gostje, novinarji in domačini.

Prosimo, da nam na e-mail pkdslovenia@gmail.com sporočite število udeležencev, saj bomo tako lažje poskrbeli za vse potrebno.

Hvala za odgovor.

Dobrodošli v Prlekiji, na jubilejni deseti podelitvi priznanj Naša Slovenija.

Anton Slana, župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici

dr. Herta Maurer-Lausegger, predsednica žirije

Slavko Mežek, predsednik gibanja Kultura-Natura Slovenija