VABILO NA PODELITEV PRIZNANJ NAŠA SLOVENIJA 2018

 

PODELITEV PRIZNANJ NAŠA SLOVENIJA 2018

 SOBOTA, 6. APRIL 2019, OB 11.H

KULTURNI DOM ALBERTA SIRKA, KRIŽ PRI TRSTU

 

VABILO

 

 Spoštovana, spoštovani,

 vabimo vas na podelitev priznanj NAŠA SLOVENIJA 2018, s katerimi želi gibanje KULTURA-NATURA SLOVENIJA že devetič zapored nagraditi prizadevanja posameznikov, društev in drugih civilnih pobud pri ohranjanju in uveljavljanju slovenske kulturne in naravne dediščine / krajine.

Svečana podelitev bo v SOBOTO, 6. aprila 2019, ob 11. uri, v KULTURNEM DOMU ALBERTA SIRKA V KRIŽU PRI TRSTU.

Priznanja bosta podelila dr. Herta Maurer-Lausegger, predsednica odbora za izbor prejemnikov, ter predsednik gibanja za ohranjanje in uveljavljanje slovenske kulturne in naravne dediščine / krajine Kultura – Natura Slovenija Slavko Mežek.

Častni pokrovitelj letošnje podelitve priznanj je gospod Peter Jožef Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Prejemniki priznanj Naša Slovenija 2018 bodo v znak trajne pozornosti prejeli likovna dela, ki jih je poklonil akademski slikar Andrej Jemec.

Gostitelja svečanega dogodka in družabnega srečanja po njem sta slovensko kulturno društvo SKD Vesna in Ribiški muzej tržaškega primorja, oba iz Križa. V kulturnem programu bo sodeloval domači moški pevski zbor Vesna in otroci iz slovenske osnovne šole Albert Sirk iz Križa. Za vsestransko pomoč se še posebej zahvaljujemo vsestransko dejavnemu gospodu in prijatelju Franku Košuti.

PREJEMNIKI PRIZNANJ SO NAŠTETI V PREJŠNJEM SESTAVKU NA  www.kultura-natura.si.

Po podelitvi priznanj bo čas za prijateljsko druženje in pokušino tipičnih domačih, tudi ribiških dobrot, ki jih bo prijazno pripravil lokalni pokrovitelj, to je Rajonski svet za Zahodni Kras, Občina Trst – Circoscrizione prima Altipiano Ovest, Comune di Trieste. Na koncu si bomo v spremstvu domačinov ogledali Ribiški muzej tržaškega primorja (www.ribiski-muzej.it) in slikovito ribiško vas Križ pri Trstu, popoldne pa, dragi gostje, lahko obiščete bližnjo Nabrežino, Sesljan, Rilkejevo pot, Devin, tudi do Doberdoba ni daleč, ali pa se po obalni cesti mimo gradu Miramare zapeljete v Trst.

Spoštovane, spoštovani, zaradi lažje organizacije vas naprošamo, da nam najkasneje do četrtka, 4. aprila 2019, na naš e-mail ali telefon sporočite število vaših udeležencev in spremljevalcev. Veseli bomo, če vas / nas bo veliko, tudi gostitelji so se pripravili na to. Hvala za odgovor.

 Dobrodošli med nami, to pot na Tržaškem.

Kultura Natura